DIY
 

Edunvalvontavaltakirja

 

Oletko miettinyt, mitä tapahtuu, jos sairastut vakavasti tai joudut vaikkapa onnettomuuteen?

Entä onko sinulla tai läheiselläsi jo todettu sellainen sairaus, joka johtaa toimintakyvyttömyyteen tulevaisuudessa?

 

Edunvalvontavaltakirja on nimensä mukaisesti valtakirja, joka tehdään tulevaisuudessa tapahtuvaa edunvalvontaa varten. Että asiat hoituvat myös silloin, kun et itse siihen pysty.

 

Sinulle, minulle, puolisollesi, äidillesi, isällesi, anopillesi, apellesi - aivan kenelle tahansa - voi sattua ikävä onnettomuus tai nopeasti etenevä sairaus milloin vain. 40-50 suomalaista saa joka päivä aivovamman.

Kaikenlaisiin tilanteisiin kannattaakin varautua, sekä itsensä että läheistensä vuoksi.

Nyt voit vaivattomasti ja nopeasti itse tehdä palvelussamme edunvalvontavaltakirjasi. Sovelluksemme neuvoo sinua vaihe vaiheelta eteenpäin, eli sukella vain suoraan aloittamaan!

Halutessasi voit ensin katsoa lisätietoja edunvalvontavaltuutuksen juridiikasta täältä.

Voit tallentaa luonnoksesi ja palata siihen sähköpostiisi lähetetyn linkin avulla, mikäli et voi tehdä asiakirjaasi heti valmiiksi tai haluat vaihtaa vaikkapa kännykästä tietokoneeseen.

  

 " Elämä on tasapuolista, mutta niin kovin haurasta. Onneksi oli paperit kunnossa."

 

 

 Laita sinäkin paperisi kuntoon!

 

Aloita tästä ja kokeile ilmaiseksi >>

 

Edunvalvontavaltakirja, hoitotahto ja testamentti ovat tärkeimmät asiakirjat, jotka jokaisen pitäisi tehdä. Hyödynnä voimassaoleva tarjouksemme ja saa kaikki kolme tärkeää asiakirjaa kahden hinnalla.

  

osta3maksa2.png

 

  • Voit ilman ostovelvoitetta kokeilla sovellusta
  • Huomioithan, että jäljentäminen ja kopioiminen on tekijänoikeuslakien mukaan kiellettyä
  • Maksutapoina verkkopankit sekä yleisimmät luottokortit
  • Toimitus heti sähköpostitse ja erikseen tilattuna  tulostettuna postitse viikon sisällä
  • Ohjeet allekirjoitukseen ja jatkotoimenpiteisiin tulevat toimituksen mukana
  • Edunvalvontavaltakirjan normaalihinta on 72 euroa
  • Tulostus ja postituspalvelu 8 euroa
  • Lakimiehen suorittama tarkistus 39 euroa

 

  

Vaikka vanhuus ei automaattisesti tarkoita sitä, että kyky huolehtia asioista alenisi, tapahtuu niin kuitenkin valtaosalle jossain vaiheessa.

Valuuttamuutokset (vanha markka, markka ja euro) sekoittavat helposti terävänkin mummon tai papan, ja digitalisoituvassa maailmassa älypuhelimen ja tietokoneen käyttöön tottumaton kohtaa niin suuria riskejä ja ongelmia, että edunvalvonnan viivästyminen aiheuttaa helposti taloudellisiakin menetyksiä.

Edunvalvontavaltakirjalla voit määrätä, että asioistasi huolehtii sinulle läheinen henkilö, johon luotat ja joka pystyy huolehtimaan sinusta kokonaisvaltaisemmin kuin ventovieras virkaholhooja.

Jos tämä henkilö on oma lapsesi, on todennäköistä, että hän huolehtii sinusta yhtä hyvin, kuin sinä huolehdit hänestä hänen ollessaan lapsi. Vuodet vierii ja vuorot vaihtuu. Elämän kiertokulku.

Jos olet itse joutunut hoitamaan läheisesi edunvalvontaa ilman valtuutusta, tiedät jo miten äärettömän hankalaa se voi olla. Ja jos et ole sitä tietänyt, niin tee läheisillesi palvelus ja hoida valtuutuksesi ajoissa kuntoon, jotta heidän ei tarvitse sitä kokea.

Asioiden hoitaminen kuntoon on samalla välittämistä läheisistä.

 

https://diylakipalvelu.fi/img/uploads/shutterstock_475952662_0.jpg

"Kyllä minä vielä haluan päättää omista asioistani, minä mitään valtakirjaa anna.."

 

Ehei, kysehän ei ole siitä, ettet nyt pystyisi päättämään asioistasi, vaan että tulevaisuudessa et pystyisi valvomaan etujasi. Valtakirjaahan et voisi edes antaa, jos et pystyisi päättämään asioistasi.

Kyse on tulevaisuuden valtakirjasta, eikä valtakirja anna valtuutetulle mitään oikeuksia välittömästi valtakirjan tekemishetkestä eteenpäin, eikä poista miltään osin valtuuttajan oikeutta päättää omista asioistaan.

Valtuutus astuu voimaan vasta, kun valtuuttaja ei enää pysty huolehtimaan asioistaan ja on lainmukaiset edellytykset edunvalvojan määräämiselle. Eikä edunvalvojaa kepein perustein määrätä.

Edunvalvontavaltakirjan hyödyt?

Edunvalvontavaltakirjalla valtuuttaja pystyy jatkamaan omaa määräysvaltaansa asioidensa hoitamiseen vielä senkin jälkeen, kun hän ei enää pysty niin tekemään. Valtuutukseen voi antaa tarkkoja toimintaohjeita ja määräyksiä, joita valtuutettu aikanaan toteuttaa.

Jos edunvalvontavaltakirjaa ei ole tehty, edunvalvojan henkilöllisyys ja toimivallan laajuus määräytyy Lain holhoustoimesta mukaisesti. Usein lainmukainen edunvalvonta (ns. virkaholhooja) koetaan kankeaksi ja byrokraattiseksi.

TOIMI NÄIN:

1. Aloita tästä >> painikkeesta

2. Täytä tiedot kenttiin

3. Tarkista tiedot

4. Maksa

5. Tulosta sähköpostiisi tullut pdf-asiakirja

6. Allekirjoita

7. Lisäohjeita  

 

      Kokeile ilmaiseksi ja pistä paperisi kuntoon !

 

Aloita tästä >>

 

  Sovelluksellamme voit tehdä juuri sellaisen edunvalvontavaltakirjan kuin haluat

 

Aloita tästä >>

 

 Lisätietoa edunvalvontavaltakirjasta.

Ps. Jos ajatuskin edunvalvontavaltakirjan teosta itse tuntuu liian vaikealta ja haluat perinteistä palvelua, niin sitä tarjoamme Tampereella ja ajanvarauksen voi tehdä täältä.