DIY

 Edunvalvontavaltakirja

 

Oletko miettinyt, mitä tapahtuu, jos sairastut vakavasti tai joudut vaikkapa onnettomuuteen?

Entä onko sinulla tai läheiselläsi jo todettu sellainen sairaus, joka johtaa toimintakyvyttömyyteen tulevaisuudessa?

 

Edunvalvontavaltakirja on nimensä mukaisesti valtakirja, joka tehdään tulevaisuudessa tapahtuvaa edunvalvontaa varten.

Edunvalvontavaltuutus takaa, että asiat hoituvat myös silloin, kun et itse enää kykene niitä hoitamaan.

Sinulle, minulle, puolisollesi, äidillesi, isällesi, anopillesi, apellesi - aivan kenelle tahansa - voi sattua ikävä onnettomuus tai nopeasti etenevä sairaus milloin vain; jopa 40-50 suomalaista saa joka päivä aivovamman.

Kaikenlaisiin tilanteisiin kannattaakin varautua, sekä itsensä että läheistensä vuoksi.

Nyt voit vaivattomasti ja nopeasti itse laittaa palvelussamme asiasi kuntoon jopa vartissa.  Sovelluksemme neuvoo sinua vaihe vaiheelta eteenpäin, joten voit turvallisin mielin aloittaa suoraan tekemisen. Neuvomme joka vaiheessa ja chatin kautta saat lisäapua tarvittaessa.

Palvelumme on suunniteltu siten, että tuloksena on aina pätevä asiakirja, kun se on laadittu ohjeiden mukaan.

Voit vapaasti testata tekemistä ilman ostovelvoitetta sekä tallentaa luonnoksesi ja palata siihen sähköpostiisi lähetetyn linkin avulla, mikäli et voi tehdä asiakirjaasi heti valmiiksi tai haluat vaihtaa vaikkapa kännykästä tietokoneeseen. Kokeile tekemistä, se on yllättävän helppoa!

  

 " Elämä on tasapuolista, mutta niin kovin haurasta. Onneksi oli paperit kunnossa."

 

Aloita tekeminen tästä >

KOKEILE ILMAISEKSI

 

Edunvalvontavaltakirja, hoitotahto ja testamentti ovat tärkeimmät asiakirjat, jotka jokaisen pitäisi tehdä. Hyödynnä voimassaoleva tarjouksemme ja saa kaikki kolme asiakirjaa kahden hinnalla.

 

  • Voit ilman ostovelvoitetta kokeilla sovellusta
  • Maksutapoina verkkopankit sekä yleisimmät luottokortit
  • Toimitus heti sähköpostitse ja erikseen tilattuna  tulostettuna postitse viikon sisällä
  • Ohjeet allekirjoitukseen ja jatkotoimenpiteisiin tulevat toimituksen mukana
  • Edunvalvontavaltakirjan normaalihinta on 72 euroa
  • Tulostus ja postituspalvelu 8 euroa
  • Lakimiehen suorittama tarkistus 39 euroa

 

Vaikka vanhuus ei automaattisesti tarkoita sitä, että kyky huolehtia asioista alenisi, tapahtuu niin kuitenkin valtaosalle jossain vaiheessa.

Valuuttamuutokset (vanha markka, markka ja euro) sekoittavat helposti terävänkin mummon tai papan, ja digitalisoituvassa maailmassa älypuhelimen ja tietokoneen käyttöön tottumaton kohtaa niin suuria riskejä ja ongelmia, että edunvalvonnan viivästyminen aiheuttaa helposti taloudellisiakin menetyksiä.

Edunvalvontavaltakirjalla voit määrätä, että asioistasi huolehtii sinulle läheinen henkilö, johon luotat ja joka pystyy huolehtimaan sinusta kokonaisvaltaisemmin kuin ventovieras virkaholhooja.

Jos tämä henkilö on oma lapsesi, on todennäköistä, että hän huolehtii sinusta yhtä hyvin, kuin sinä huolehdit hänestä hänen ollessaan lapsi.

Jos olet itse joutunut hoitamaan läheisesi edunvalvontaa ilman valtuutusta, tiedät jo miten äärettömän hankalaa se voi olla. Ja jos et ole sitä tietänyt, niin tee läheisillesi palvelus ja hoida valtuutuksesi ajoissa kuntoon, jotta heidän ei tarvitse sitä kokea.

Edunvalvontavaltakirjan hoitaminen kuntoon on samalla välittämistä läheisistä.

 

https://diylakipalvelu.fi/img/uploads/shutterstock_475952662_0.jpg

"Kylläpä tämä tekeminen on helppoa. En olisi ikinä uskonut.."

 

Ajattelet ehkä, että et halua antaa mitään valtakirjaa, kun kerran vielä pystyt päättämään asioistasi. Sitä edunvalvontavaltakirjan tekeminen ei tarkoitakaan. Edunvalvontavaltuutus eroaa normaalista valtuutuksesta siten, että se astuu voimaan vasta kun lääkäri on antanut todistuksen, että et pysty päättämään enää itse asioistasi.

Kysehän ei ole siitä, ettet nyt pystyisi päättämään asioistasi, vaan että tulevaisuudessa et pystyisi valvomaan etujasi. Voit turvata ja varmistua siitä, että asiasi hoituvat joka tilanteessa hyvin ja taloudellisesti luotettavan henkilön hoitamana.

Kyse on tulevaisuuden valtakirjasta, eikä valtakirja anna valtuutetulle mitään oikeuksia välittömästi valtakirjan tekemishetkestä eteenpäin, eikä poista miltään osin valtuuttajan oikeutta päättää omista asioistaan.

Valtuutus astuu voimaan vasta, kun valtuuttaja ei enää pysty huolehtimaan asioistaan ja on lainmukaiset edellytykset edunvalvojan määräämiselle.

Edunvalvontavaltakirjan hyödyt?

Edunvalvontavaltakirjalla valtuuttaja pystyy jatkamaan omaa määräysvaltaansa asioidensa hoitamiseen vielä senkin jälkeen, kun hän ei enää pysty niin tekemään. Valtuutukseen voi antaa tarkkoja toimintaohjeita ja määräyksiä, joita valtuutettu aikanaan toteuttaa.

Jos edunvalvontavaltakirjaa ei ole tehty, edunvalvojan henkilöllisyys ja toimivallan laajuus määräytyy Lain holhoustoimesta mukaisesti. Usein lainmukainen edunvalvonta (ns. virkaholhooja) koetaan kankeaksi ja byrokraattiseksi.

 

TOIMI NÄIN:

1. Klikkaa Aloita tästä >> 

2. Täytä tiedot kenttiin

3. Tarkista tiedot

4. Maksa

5. Tulosta sähköpostiisi tullut pdf-asiakirja tai tilaa tulostettuna kotiisi

6. Allekirjoita

7. Lisäohjeita  

       Kokeile ilmaiseksi ja pistä paperisi kuntoon !

 

Aloita tästä >>

 

  Sovelluksellamme voit tehdä juuri sellaisen edunvalvontavaltakirjan kuin haluat

  Lisätietoa edunvalvontavaltakirjasta.

 

Ps. Jos ajatuskin edunvalvontavaltakirjan teosta itse tuntuu liian vaikealta ja haluat perinteistä palvelua, niin sitä tarjoamme Tampereella. Ajanvarauksen voi tehdä täältä.